Obaveza dostavljanja drugog periodičnog izveštaja o sprovođenju aktivnosti iz Operativnog plana za sprečavanje korupcije u oblastima od posebnog rizika

ASK 15.03.2022.

Agencija za sprečavanje korupcije podseća odgovorne subjekte da 15. aprila 2022. godine ističe rok za dostavljanje drugog periodičnog izveštaja o sprovođenju aktivnosti iz Operativnog plana za sprečavanje korupcije u oblastima od posebnog rizika  (Operativni plan).

 

Na osnovu aktivnosti 5.1.2. Operativnog plana, organi javne vlasti, koji su određeni kao odgovorni subjekti za sprovođenje aktivnosti, imaju obavezu da dostavljaju kvartalne izveštaje Agenciji.

Formular za izveštavanje o sprovođenju aktivnosti se popunjava i dostavlja u skladu sa Smernicama za izveštavanje o sprovođenju i vršenja nadzora nad sprovođenjem Operativnog plana.

Svrha Operativnog plana, koji je Vlada RS usvojila 30.09.2021. godine, je da premosti period do donošenja nove nacionalne strategije za borbu protiv korupcije i pratećeg akcionog plana, kao i da bude osnov za izradu ovih dokumenata.