Predstavnici Agencije na OEBS Forumu o sprečavanju korupcije

ASK 16.06.2020.

 

Predstavnici Agencije na OEBS Forumu o sprečavanju korupcije

 
Predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije, na čelu sa direktorom Draganom Sikimićem, učestvuju na Drugom pripremnom sastanku 28. Foruma ekonomske i dimenzije zaštite životne sredine Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS). Diskusija je usmerena na unapređenje bezbednosti, stabilnosti i ekonomskog rasta sprečavanjem i borbom protiv korupcije kroz inovacije, povećanu transparentnost i digitalizaciju.
U uvodnom obraćanju direktor Sikimić naglasio je da je jedan od ključnih preduslova uspeha u sprovođenju mehanizama sprečavanja korupcije međunarodna saradnja i izgradnja strateških partnerstava. Dodao je i da Misija OEBS u Srbiji podržava Agenciju od osnivanja posredstvom angažovanja priznatih stručnjaka, obuka za zaposlene i programa usavršavanja u oblasti sprečavanja i borbe protiv korupcije.
Skup su otvorili ambasador Tomas Greminger, generalni sekretar OEBS-a, ambasador Igli Hasani, predsedavajući Stalnim savetom OEBS-a, Li Jong, generalni direktor Organizacije Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj i Paola Severino, specijalni predstavnik predsedavajućeg OEBS-om za borbu protiv korupcije. Sastanak se održava u virtuelnom formatu, u okviru predsedavanja Albanije OEBS-om.