Neprimeren i nedoličan govor

ASK 02.02.2018.

Prema raspoloživim informacijama iz medija, odbornik Skupštine opštine Kula, Dragutin Medojević, je na sednici od 30. januara 2018. godine, vezano za inicijativu Agencije za borbu protiv korupcije za razrešenje Perice Videkanjića sa funkcije predsednika opštine, izjavio: “Džukelama ne treba braniti da laju, to im je posao“.

Predsednik opštine Kula Perica Videkanjić je, kako prenose Večernje novosti, rekao: “… a to da li Agencija donosi prave odluke i kakvi ljudi sede u toj agenciji, neću o tome da raspravljam“…

Od pokazane nekulture, mnogo je gore nepoštovanje autoriteta državnih institucija naročito kada je reč o ljudima koji su nosioci javnih funkcija.

Funkcioneri, organi, ustanove, kao i drugi subjekti koji su predmet rada Agencije za borbu protiv korupcije, po pravilu se povinuju aktima koje donosi Agencija a mišljenja i preporuke Agencije se poštuju.

U pogledu izjava datih tokom sednice Skupštine opštine Kula, Agencija će zatražiti kopiju zapisnika, čim bude usvojen, a nakon toga će preduzeti adekvatne mere u skladu sa ustavom i zakonom.