Studijska poseta ukrajinskim antikorupcijskim institucijama

ASK 03.12.2018.

Predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije, na čelu sa direktorom Agencije Draganom Sikimićem, boravili su u studijskoj poseti ukrajinskim antikorupcijskim institucijama, sa ciljem razmene iskustva i dobrih praksi sa srodnim institucijama na polju prevencije i borbe protiv korupcije. Tom prilikom sastali su se sa najvišim predstavnicima Nacionalnog antikorupcijskog biroa, Nacionalne agencije za prevenciju korupcije, kao i Specijalnog tužilaštva za borbu protiv korupcije.

Sa direktorom Nacionalne agencije za prevenciju korupcije Oleksandrom Mangulom dogovoreno je i zaključivanje Sporazuma o saradnji, imajući u vidu srodne nadležnosti dveju institucija u oblasti prevencije korupcije, sukoba interesa, kontrole imovine i kontrole finansiranja političkih aktivnosti.

Održan je i sastanak članova Delegacije sa ambasadorom Republike Srbije u Ukrajini Radetom Bulatovićem, na kojem je diskutovano o mogućnostima daljeg jačanja saradnje Republike Srbije i Ukrajine u oblasti suzbijanja korupcije.