Predstavnici Misije USAID u poseti Agenciji

ASK 15.03.2018.

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić sastao se danas sa direktorkom Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Republici Srbiji Azom El Abd i njenim saradnicima.

Sikimić je izrazio zahvalnost za izuzetno značajnu podršku ove organizacije Agenciji u prethodnom periodu, kao i očekivanje da će se takva saradnja nastaviti i u okviru novog četvorogodišnjeg projekta Misije USAID “Inicijativa za odgovornu vlast”, posebno u kontekstu pretpristupnih pregovora za pristupanje Republike Srbije Evropskoj uniji.

Projekat, koji je počeo u februaru 2018. godine, usmeren je, između ostalog, na jačanje kapaciteta nezavisnih državnih institucija, međuinstitucionalnu saradnju u prevenciji i borbi protiv korupcije, kao i osnaživanje dobrog upravljanja, transparentnosti i odgovornosti na lokalnom nivou.

El Abd je istakla ulogu Agencije za borbu protiv korupcije u unapređenju vladavine prava u Republici Srbiji, kao i spremnost Misije USAID da nastavi da je podržava u tom procesu.