Ciklus obuka: „Sprečavanja sukoba interesa i kontrole imovine i prihoda funkcionera“

ASK 20.04.2018.

Agencija za borbu protiv korupcije u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“ (IPA 2013.) organizuje ciklus obuka u više gradova i opština u Srbiji počev od marta 2018. godine, na temu: „Sprečavanja sukoba interesa i kontrole imovine i prihoda funkcionera“. Cilj obuke je da se obezbedi funkcionerima i zaposlenima u obrazovanju i vaspitanju da imaju neophodne sposobnosti i znanja za praćenje, razumevanje i primenu zakonske regulative i aktuelnih relevantnih propisa.

Prva od dvanaest predviđenih obuka održana je u Čačku, 28. marta 2018. godine, u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Obuci je prisustvovalo 43 direktora i sekretara škola i predškolskih ustanova iz Moravičkog upravnog okruga.

Najava obuka za april:

– Novi Pazar, 25.04.2018. godine sa početkom u 11 časova u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, ul. Sandžačke divizije bb.

– Užice, 26.04.2018. godine sa početkom u 11 časova u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, ul. Nemanjina 52.

U narednom periodu biće organizovano još osam obuka u sledećim gradovima: Niš (dve obuke), Kruševac, Vranje, Leskovac, Kragujevac, Novi Sad, Šabac i Pančevo.