Preporuke o međunarodnoj saradnji u oblasti kontrole imovine u okviru Tvining projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“

ASK 09.07.2018.

Izveštaj i preporuke o međunarodnoj saradnji u oblasti kontrole imovine i administrativnih istraga predstavljene su u okviru Tvining projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“. Uz preporuke, koje se odnose na sprovođenje administrativnih istraga, razmenu informacija, kao i ulogu institucija za borbu protiv korupcije, Tvining eksperti predstavili su i međunarodne standarde u ovoj oblasti. Pored zaposlenih u Agenciji za borbu protiv korupcije, sastanku su prisustvovali i predstavnici Republičkog javnog tužilaštva, Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, Ministarstva unutrašnjih poslova, Poreske uprave, kao i Misije Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi (OSCE) i Projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“ (Ugovor o uslugama-IPA 2013).

Od jula 2016. godine Agencija za borbu protiv korupcije sprovodi dvogodišnji Tvining projekat sa Nacionalnom agencijom za borbu protiv korupcije, Ministarstvom pravde i Višom školom za pravosuđe Republike Italije, kao i Glavnim tužilaštvom Kraljevine Španije. Projekat finansira Evropska unija u vrednosti od dva miliona evra.