Uspešno završen program stažiranja u okviru Tvining projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“

ASK 10.07.2018.

Program jednomesečnog stažiranja u Nacionalnoj agenciji za borbu protiv korupcije Republike Italije uspešno je okončan u okviru Tvining projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“. Priliku da se bliže upoznaju sa radom, nadležnostima i izazovima Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije Republike Italije imalo je sedmoro zaposlenih u Agenciji za borbu protiv korupcije iz Kancelarije direktora, Sektora za kontrolu imovine i prihoda funkcionera i postupanje po predstavkama, Sektora za rešavanje o sukobu interesa, Sektora za kontrolu finansiranja političkih aktivnosti, Sektora za prevenciju i Sektora za međunarodnu saradnju.

Pored italijanske Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije, predstavnici Agencije stekli su uvid i u aktivnosti u oblasti borbe protiv korupcije u Revizorskom sudu, Finansijskoj policiji, Agenciji za digitalizaciju Italije i Aerodromu u Firenci.

Od jula 2016. godine Agencija za borbu protiv korupcije sprovodi dvogodišnji Tvining projekat sa Nacionalnom agencijom za borbu protiv korupcije, Ministarstvom pravde i Višom školom za pravosuđe Republike Italije, kao i Glavnim tužilaštvom Kraljevine Španije. Projekat finansira Evropska unija u vrednosti od dva miliona evra.