IZDAVANJE POTVRDA KANDIDATIMA ZA ČLANOVE VISOKOG SAVETA SUDSTVA I VISOKOG SAVETA TUŽILAŠTVA

ASK 24.02.2023.

U cilјu nesmetanog odvijanja prvog javnog konkursa za izbor članova Visokog saveta sudstva i Visokog saveta tužilaštva koje bira Narodna skupština, Agencija će u subotu, 25. februara 2023. godine organizovati dežurstvo zaposlenih radi izdavanja potvrda kandidatima za navedene javne funkcije.

Kandidatima će biti omogućeno da u vremenu od 8:30 do 15:30 dostave svoje zahteve neposredno u pisarnici Agencije. Kandidati to mogu učiniti i dostavlјanjem zahteva elektronskom poštom na adresu office@acas.rs.

Preporučujemo kandidatima da potvrde preuzmu lično istog dana u navedeno vreme u prostorijama Agencije, s obzirom na to da je odlukama Narodne skupštine određena obaveza kandidata da potvrdu dostave u originalu ili overenoj fotokopiji. 

Molimo kandidate da prilikom dostavljanja zahteva imaju u vidu da je zaposlenima u Agenciji potrebno određeno vreme za uvid u registre Agencije, utvrđivanje da li kandidat obavlјa javnotužilačku ili sudijsku funkciju, da nije izabrano na javnu funkciju neposredno od građana, da ne obavlјa funkciju na koju ga bira Narodna skupština, odnosno da ne obavlјa funkciju sudije Ustavnog suda ili državnog sekretara, izradu potvrde i dr.