SASTANAK DIREKTORA AGENCIJE I PREDSEDNIKA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE

ASK 13.03.2023.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović sastao se danas sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimirom Orlićem, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje ove dve institucije.

U razgovoru o budućim zajedničkim aktivnostima u oblasti sprečavanja korupcije iskazana je opredelјenost da se one intenziviraju, a Narodna skupština i predsednik Orlić će pružiti punu podršku dalјem radu Agencije.

Dogovoreno je da se u narednom periodu, održe radionice sa nadležnim skupštinskim odborima, kao i obuke na temu etike i integriteta u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije. Ovim bi se doprinelo, kako realizaciji aktivnosti predviđenih Revidiranim Akcionim planom za Poglavlјe 23 – Potpoglavlјe Borba protiv korupcije, tako i jačanju integriteta narodnih poslanika.

Sastanak je potvrdio da Agencija, pored ispunjavanja zakonskih obaveza prema Narodnoj skupštini, u smislu redovnog izveštavanja o radu i odgovornog raspolaganja budžetskim sredstvima, kroz sopstvene inicijative razvija partnerski odnos sa najvišim predstavničkim telom u zemlјi.