ODRŽANA OBUKA U UŽICU

ASK 22.03.2023.

U cilju unapređenja saradnje sa predstavnicima lokalnih samouprava, političkih subjekata, organizacija civilnog društva i medija i uspostavljanja profesionalnih standarda u izveštavanju o sprečavanju korupcije u Srbiji, Agencija za sprečavanje korupcije organizovala je 21. marta 2023. godine, u prostorijama i uz podršku Skupštine grada Užica, obuku na kojoj su učesnici upoznati sa delom zakonskih nadležnosti i ovlašćenja Agencije.

Prvi deo obuke bio je posvećen primeni Zakona o finansiranju političkih aktivnosti i  obavezama političkih subjekata. Učesnici su upoznati sa izvorima i načinima finansiranja političkih aktivnosti i postupanjem Agencije u slučajevima povrede zakona.

Predavanjem  „Procena rizika od korupcije u propisima lokalne samouprave“ učesnici su upoznati sa Metodologijom za procenu rizika od korupcije u propisima, značajnom  za izradu akata lokalne samouprave. Kako je ova tema i specifični cilj ovogodišnjeg konkursa Agencije za dodelu finansijskih sredstava organizacijama civilnog društva, namenjenih sprovođenju projekata iz oblasti sprečavanja korupcije, obuku su pratili i predstavnici civilnog društva i medija.