POTPISANI UGOVORI SA ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA

ASK 07.06.2024.

Direktor Dejan Damnjanović je sa predstavnicima organizacija civilnog društva, izabranim na javnom konkursu koji je sprovela Agencija, potpisao Ugovore o realizaciji projekata u oblasti sprečavanja korupcije za 2024. godinu. Opšti cilј konkursa je podizanje nivoa obrazovanja mladih u funkciji sprečavanja korupcije.

 

Civilne organizacije, dobitnici  namenskih finansijskih sredstava su: Bečejsko udruženje mladih – BUM - Bečej, za projekat Program za sticanje i unapređenje kompetencija društveno odgovornih mladih „Očisti korupciju“; Podrinjski antikorupcijski tim – PAKT - Loznica, za projekat „Manje korupcije – bogatije društvo“; Centar za obrazovanje i razvoj MAGENTA - Kladovo, za projekat Sprečavanje korupcije kroz osnaživanje i umrežavanje mladih na regionalnom nivou“ i Udruženje Užički centar za lјudska prava i demokratiju – Užice, za projekat „Borba protiv korupcije u fokusu mladih“.

 

Današnje potpisivanje ugovora bilo je prilika da Agencija još jednom potvrdi ostvarivanje tradicionalno dobre saradnje sa organizacijama civilnog društva, pružajući im podršku u sprovođenju aktivnosti usmerenih na edukaciju, osnaživanje i motivisanje mladih lјudi za aktivno učešće u sprečavanju korupcije. Na ovaj način je Agencija realizovala jedan od zaklјučaka Međunarodne konferencije održane u decembru prošle godine u okviru obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

Ukupan iznos sredstava koja se dodelјuju iznosi 6.000.000,00 dinara i obezbeđen je Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2024. godinu.