Održan prvi vebinar namenjen predstavnicima jedinica lokalne samouprave „Novine u Zakonu o sprečavanju korupcije“

ASK 25.11.2020.

Danas je u organizaciji Agencije za sprečavanje korupcije uz podršku EU projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“ održan prvi od ukupno tri vebinara namenjen predstavnicima jedinica lokalne samouprave iz Južnobačkog, Južnobanatskog, Severnobačkog, Severnobanatskog, Srednjebanatskog, Sremskog i Zapadnobačkog Upravnog okruga.

 

Agencija nastoji da učesnicima (kroz pojašnjenja odredbi Zakona o sprečavanju korupcije koji je počeo da se primenjuje 1. septembra 2020. godine) pruži informacije o brojnim zakonskim novinama koje će biti korisne i važne za njihov dalji rad, posebno u oblasti sprečavanja sukoba interesa i prijave imovine i prihoda.

Drugi i treći vebinar, održaće se 26. i 27. novembra. Namenjeni su predstavnicima Grada Beograda i gradskih opština i jedinica lokalne samouprave iz sledećih Upravnih okruga: Kolubarskog, Mačvanskog, Podunavskog, Braničevskog, Borskog, Zlatiborskog, Zaječarskog, Moravičkog, Šumadijskog, Raškog, Rasinskog, Nišavskog, Topličkog, Jablaničkog, Pirotskog i Pčinjskog.