Agencija i Kriminalističko-policijski univerzitet potpisali Sporazum o saradnji

ASK 15.04.2022.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dragan Sikimić i rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta Zoran Đurđević potpisali su Sporazum o saradnji dve institucije kojim će unaprediti zajednički rad.

 

Zaposlenima u Agenciji Sporazum će omogućiti upoznavanje sa novim naučnim mišljenjima i uporednom praksom o pojedinim izazovima u sprečavanju korupcije, kao i strateško kadrovsko planiranje i stvaranje mogućnosti za jačanje kadrovskih kapaciteta Agencije.

Cilj Univerziteta je da, kroz upoznavanje sa izazovima sprečavanja korupcije i njihovog rešavanja, kao i kroz izvođenje nastave uz oslonac na praksu Agencije, dodatno unapredi naučni i nastavni potencijal.

Konkretni oblici saradnje biće organizovanje i učešće u zajedničkim stručnim skupovima posvećenim aktuelnim temama iz oblasti sprečavanja korupcije, rad na naučno-istraživačkim projektima,  objavljivanje naučnih i stručnih radova i prakse Agencije u zajedničkim publikacijama kao i organizovanje praktične obuke studenata završnih osnovnih i master studija.