Obuka o prikupljanju i analizi podataka u finansijskim istragama

Projekti 25.01.2018.

Agencija za sprecavanje korupcije će 25. Januara 2018. godine održati obuku o prikupljanju i analizi podataka u finansijskim istragama, u kojoj će učestvovati zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije, kao i predstavnici Republičkog geodetskog zavoda, Uprave za sprečavanje pranja novca, Vrhovnog kasacionog suda, Poreske uprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti, Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom, Državne revizorske institucije, Uprave carina i Narodne banke Srbije, na temu standarda EU u krivičnim istragama; izvora informacija u preliminarnim istragama; sumnjivih operacija i aktera; relevantnih studija slučaja; saradnje između Agencije za borbu protiv korupcije, tužilaštava i prekršajnih sudova.

Mesto i datum održavanja: Italijanski institut za kulturu, 25. januar 2018. godine

Učesnici: zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije, kao i predstavnici Republičkog geodetskog zavoda, Uprave za sprečavanje pranja novca, Vrhovnog kasacionog suda, Poreske uprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti, Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom, Državne revizorske institucije, Uprave carina i Narodne banke Srbije.

Obrađene teme: standardi EU u krivičnim istragama; izvori informacija u preliminarnim istragama; sumnjive operacije i akteri; relevantne studije slučaja; saradnja između Agencije za borbu protiv korupcije, tužilaštava i prekršajnih sudova.