Edukovano 14 novih realizatora obuke o etici i integritetu

ASK 24.10.2022.

U periodu od 17. do 21. oktobra, Agencija za sprečavanje korupcije je organizovala obuku za predavače (trening za trenere) u oblasti etike i integriteta, koju je uspešno završilo 14 polaznica i polaznika, zaposlenih u javnim preduzećima, akcionarskim i deoničarskim društvima sa teritorije grada Beograda.

Tokom petodnevne radionice polaznice i polaznici su imali prilike da prošire svoja znanja o vrednostima i ulozi zaposlenih u javnom sektoru, rizičnim situacijama za nastanak korupcije, etičkim dilemama, konceptu odgovornosti, kao i da ojačaju veštine koje će im omogućiti samostalno sprovođenje obuke „Etika i integritet” u preduzećima u kojima su zaposleni.

Sve polaznice i polaznici su uspešno položili test znanja i izveli jedan segment obuke čime su stekli status edukovanog realizatora u oblasti etike i integriteta.

Podsećamo sve organe javne vlasti, da su shodno odredbama člana 99. Zakona o sprečavanju korupcije, dužni da sprovode obuku rukovodilaca i zaposlenih u oblasti sprečavanja korupcije i jačanja integriteta i da izveste Agenciju o njenom sprovođenju.