Poseta ambasadora SAD Agenciji za borbu protiv korupcije

ASK 26.03.2018.

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić sastao se danas sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, kao i predstavnicima Ministarstva pravde SAD Valterom Perkelom i Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Džefrijem Skarinom.

Ambasador Skot ukazao je da SAD čvrsto veruju u značaj borbe protiv korupcije, posebno u svetlu evropskih integracija, kao strateškog cilja Republike Srbije. Istakao je i ulogu Agencije u oblasti prevencije i suzbijanja korupcije, kao i važnost koordinacije rada svih nadležnih institucija. Ambasador je naglasio i da će SAD ostati posvećene pružanju podrške Agen

ciji u sprovođenju njenih značajnih nadležnosti u okviru novog USAID projekta “Inicijativa za odgovornu vlast”.

Direktor Sikimić naveo je da je Agencija ključna institucija u borbi protiv korupcije u Republici Srbiji, kao i da će jačati saradnju sa svim relevantnim institucijama, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. On se zahvalio i na izuzetnoj saradnji, već ostvarenoj kroz prethodni USAID projekat “Reforma pravosuđa i odgovorna vlast” i izrazio očekivanje da će ona biti nastavljena i u budućnosti.