Poseta ambasadora Kraljevine Holandije Agenciji za borbu protiv korupcije

ASK 17.04.2018.

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić sastao se sa ambasadorom Kraljevine Holandije Hendrikom van den Dolom i njegovim saradnicima.

Ambasador van den Dol naglasio je da je borba protiv korupcije ključni aspekt razvijanja i unapređenja vladavine prava, kao i ekonomskog razvoja zemlje. Dodao je i da će Kraljevina Holandija nastaviti da podržava Agenciju kroz programe i inicijative u oblasti vladavine prava, kao i projekte razmene dobrih praksi u borbi protiv korupcije.

Direktor Sikimić istakao je ulogu Agencije u procesu evropskih integracija Republike Srbije, kao i značaj unapređenja saradnje svih relevantnih institucija u borbi protiv korupcije, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. Izrazio je i zahvalnost na programima stručnog usavršavanja Vlade Kraljevine Holandije u oblasti integriteta i prevencije korupcije, koje su pohađali zaposleni u Agenciji, kao i uverenje da će se uspešna saradnja nastaviti kroz razmenu iskustava sa srodnim holandskim institucijama.