Predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije u poseti antikorupcijskim institucijama Republike Italije

ASK 17.05.2018.

Predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije, predvođeni predsednicom Odbora Agencije Danicom Marinković i direktorom Agencije Draganom Sikimićem, posetili su institucije za borbu protiv korupcije Republike Italije u okviru Tvining projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“. Tom prilikom susreli su se sa najvišim predstavnicima Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije, Nacionalnog direktorata za borbu protiv mafije, Revizorskog suda, Finansijske policije, Agencije za digitalizaciju, kao i Nacionalnog instituta za socijalnu zaštitu.

Održan je i sastanak ambasadora Republike Srbije u Republici Italiji Gorana Aleksića i direktora Agencije Dragana Sikimića sa predsednikom italijanske Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije Rafaelom Kantoneom, na kojem je diskutovano o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti prevencije i suzbijanja korupcije, koja je uspostavljena zaključivanjem Sporazuma o saradnji Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije Republike Italije i Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srbije i dodatno osnažena kroz Tvining projekat „Prevencija i borba protiv korupcije“.

Od jula 2016. godine Agencija za borbu protiv korupcije sprovodi dvogodišnji Tvining projekat sa Nacionalnom agencijom za borbu protiv korupcije, Ministarstvom pravde i Višom školom za pravosuđe Republike Italije, kao i Glavnim tužilaštvom Kraljevine Španije. Projekat finansira Evropska unija u vrednosti od dva miliona evra.