Studijska poseta antikorupcijskim institucijama Kraljevine Španije

ASK 04.06.2018.

Predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije i Ministarstva pravde, na čelu sa direktorom Agencije Draganom Sikimićem, posetili su institucije za borbu protiv korupcije Kraljevine Španije u okviru Tvining projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“. Tom prilikom susreli su se sa najvišim predstavnicima Kancelarije za rešavanje o sukobu interesa u okviru Ministarstva finansija i javne uprave, Generalnog tužilaštva, Specijalnog javnog tužilaštva za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, Revizorskog suda, Generalne revizije državne uprave i Saveta za transparentnost i dobro upravljanje.

Održan je i sastanak članova Delegacije sa ambasadorkom Republike Srbije u Kraljevini Španiji Katarinom Lalić Smajević, na kojem je diskutovano o mogućnostima daljeg jačanja saradnje Republike Srbije i Kraljevine Španije u oblasti borbe protiv korupcije.

Od jula 2016. godine Agencija za borbu protiv korupcije sprovodi dvogodišnji Tvining projekat sa Nacionalnom agencijom za borbu protiv korupcije, Ministarstvom pravde i Višom školom za pravosuđe Republike Italije, kao i Glavnim tužilaštvom Kraljevine Španije. Projekat finansira Evropska unija u vrednosti od dva miliona evra.