Konsultativni sastanak sa organizacijama civilnog društva u okviru Tvining projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“

ASK 02.07.2018.

Preporuke Tvining eksperata za unapređenje saradnje između Agencije za borbu protiv korupcije i organizacija civilnog društva predstavljene su na konsultativnom sastanku sa predstavnicima organizacija civilnog društva, koji je održan u EU Info centru, u okviru Tvining projekta Prevencija i borba protiv korupcije“. Sastanku su prisustvovali predstavnici Transparentnosti Srbija, Centra za slobodne izbore i demokratiju, Beogradskog centra za bezbednosnu politiku i Pištaljke. Izradi izveštaja sa preporukama prethodile su konsultacije sa zaposlenima u Agenciji, kao i predstavnicima Transparentnosti Srbija, Centra za slobodne izbore i demokratiju, Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, Pištaljke, Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost i Biroa za društvena istraživanja. Preporuke se, između ostalog, odnose na projekte organizacija civilnog društva, koje podržava Agencija za borbu protiv korupcije; izveštaje, koje objavljuje Agencija za borbu protiv korupcije, kao i mogućnosti unapređenja zajedničkih inicijativa Agencije i organizacija civilnog društva u oblasti borbe protiv korupcije.

Od jula 2016. godine Agencija za borbu protiv korupcije sprovodi dvogodišnji Tvining projekat sa Nacionalnom agencijom za borbu protiv korupcije, Ministarstvom pravde i Višom školom za pravosuđe Republike Italije, kao i Glavnim tužilaštvom Kraljevine Španije. Projekat finansira Evropska unija u vrednosti od dva miliona evra.