Potpisan Protokol o saradnji sa francuskom Agencijom za borbu protiv korupcije

ASK 02.11.2018.

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srbije Dragan Sikimić i zamenik direktora Agencije za borbu protiv korupcije Republike Francuske Žerar Begranže potpisali su Protokol o saradnji u oblasti prevencije i borbe protiv korupcije.

Direktor Sikimić naglasio je da će Protokol omogućiti razmenu dobrih praksi, sprovođenje zajedničkih aktivnosti, kao i unapređenje mehanizama prevencije korupcije i režima integriteta u javnom sektoru. Izrazio je i zahvalnost ambasadoru Republike Francuske Frederiku Mondoloniju na značajnoj podršci u uspostavljanju saradnje sa francuskim antikorupcijskim telima u kontekstu evropskih integracija Republike Srbije.

Zamenik direktora francuske Agencije Begranže istakao je da je Protokol rezultat zajedničkog rada dveju Agencija, kao i potvrda dobrih odnosa Republike Srbije i Republike Francuske. Ukazao je i na značaj međunarodne saradnje i razmene iskustava, mišljenja i informacija, posebno imajući u vidu transnacionalni karakter korupcije.

Pored predstavnika Agencije za borbu protiv korupcije i Ambasade Republike Francuske, potpisivanju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srbije.