Pokrenuta kampanja „LAP za jači integritet“

ASK 27.11.2018.

Agencija za borbu protiv korupcije održala je konferenciju za novinare povodom početka kampanje za podizanje svesti građana o usvajanju i sprovođenju lokalnih antikorupcijskih planova, pod nazivom „LAP za jači integritet“.

Direktor Agencije Dragan Sikimić i pomoćnik direktora Agencije u Sektoru prevencije Marijana Obradović upoznali su predstavnike medija sa LAP kao preventivnim mehanizmom za jačanje integriteta institucija. Dušanka Golubović, gradonačelnica grada Sombora ukazala je na iskustva u izradi LAP grada Sombora, kao i očekivane efekte u sprovođenju ovog dokumenta. Đorđe Staničić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština, kao i Džeklin Vilijams Bridžers, direktor USAID Projekta za odgovornu vlast predstavili su paket podrške, koji ove organizacije daju lokalnim samoupravama u izradi LAP.

Kampanjom “LAP za jači integritet“ Agencija za borbu protiv korupcije ukazuje na značaj usvajanja i sprovođenja LAP i poziva lokalne samouprave koje ga nisu usvojile da to učine, a građane da, aktivnim učešćem u ovom procesu, utiču na to da rad njihove lokalne zajednice bude kvalitetniji i otporniji na rizike od korupcije.

Video spot “LAP – za jači integritet“,  tokom kampanje koja će se sprovoditi do kraja godine, biće dostupan na internet izdanjima nacionalne pokrivenosti, dok će emitovanje na lokalnim radio i tv stanicama biti praćeno i gostovanjima predstavnika Agencije za borbu protiv korupcije.