SASTANAK DIREKTORA AGENCIJE I ŠEFA MISIJE OEBS-A U SRBIJI

ASK 17.03.2023.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović sastao se sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Janom Bratuom i njegovim saradnicima.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji, ambasador Bratu istakao je značaj dosledne primene mehanizama sprečavanja korupcije, kao i spremnost Misije OEBS-a da nastavi da pruža kontinuiranu podršku Agenciji i Republici Srbiji u sprovođenju reformi u oblasti sprečavanja i borbe protiv korupcije.

Direktor Damnjanović izrazio je zahvalnost na podršci koju Misija OEBS-a u Srbiji od osnivanja pruža Agenciji. Dugogodišnja podrška obuhvata, između ostalog, unapređenje znanja zaposlenih u oblasti procene rizika korupcije u propisima, lobiranja, provere imovine i prihoda javnih funkcionera, izradu metodologija za primenu mehanizama sprečavanja korupcije, rodnu dimenziju sprečavanja korupcije, poboljšanje vidljivosti Agencije, osnaživanje tehničkih kapaciteta i veština zaposlenih, kao i organizaciju tradicionalne godišnje međunarodne konferencije o borbi protiv korupcije.