STUDIJSKA POSETA DELEGACIJE DRŽAVNE KOMISIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE

ASK 23.10.2023.

U okviru programa Mobilne šeme, Regionalne škole  za  javnu upravu – ReSPA, 19. i 20. oktobra 2023. godine, predstavnici Državne komisije za sprečavanje korupcije Republike Severne Makedonije posetili su Agenciju za sprečavanje korupcije.

Dvodnevna poseta Agenciji organizovana je sa cilјem razmene iskustva i dobrih praksi u oblasti razvoja sistema integriteta.

Prvog dana studijske posete, Agencija je kolege iz Severne Makedonije upoznala sa  svojim nadležnostima i organizacionoj strukturi, mehanizmima i planovima za jačanje integriteta, kao i obukama o etici i integritetu.  

Drugog dana, zaposleni u Agenciji prezentovali su aktivnosti iz oblasti procene rizika korupcije u propisima, strateškog planiranja Agencije, saradnje sa medijima i civilnim društvom, kao i sprovođenja kampanja o podizanju svesti o korupciji.

Predstavnici Državne komisije Republike Severne Makedonije predstavili su svoj model i način rada u oblasti edukacije mladih na temu sprečavanja korupcije i preneli svoja iskustva u praćenju implementacije Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije.