DESETO ZASEDANJE KONFERENCIJE DRŽAVA STRANA KONVENCIJE UN PROTIV KORUPCIJE

ASK 13.12.2023.

Predstavnica Agencije za sprečavanje korupcije, Marijana Obradović, predstavila je Metodologiju za ocenu efekata Zakona o sprečavanju korupcije na događaju koji se održava na marginama Desetog zasedanja konferencije država strana Konvencije UN protiv korupcije (UNCAC).

Pored predstavnice Agencije na pomenutom događaju su učestvovali i predstavnici šest država članica UN konvencije za borbu protiv korupcije, međunarodnih organizacija, poput Svetske banke, Kancelarije UN za drogu i kriminal (UNODC) i Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), kao i predstavnici organizacija civilnog društva.

Cilj događaja je da se predstave iskustva i izazovi u merenju korupcije, baziranom na naučnom pristupu i da se pronađe odgovor na pitanje, kako rezultate merenja upotrebiti da se kreiraju kvalitetnije antikorupcijske politike.

Deseto zasedanje konferencije država strana UNCAC se ove godine održava u periodu od 11. do 15. decembra u Atlanti, Džordžija, SAD.

Članovi Delegacije Republike Srbije, pored predstavnika Agencije su i predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vrhovnog javnog tužilaštva i organizacije Pištaljka.

Učešće predstavnice Agencije omogućila je Kancelarija UN za drogu i kriminal (UNODC).