PODRŠKA SAVETA EVROPE DRŽAVNIM ORGANIMA RS U BORBI PROTIV PRANJA NOVCA, KORUPCIJE I ORGANIZOVANOG KRIMINALA

ASK 29.05.2024.

Povodom završetka sprovođenja četvorogodišnjeg projekta „Sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma u Srbiji“ i pokretanja nove faze podrške Saveta Evrope Republici Srbiji kroz projekat „Suzbijanje ekonomskog kriminala u Srbiji”, a koji finansira Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju, direktor Dejan Damnjanović se zahvalio Kancelariji Saveta Evrope u Beogradu i Upravi za sprečavanje pranja novca na kontinuiranoj i svesrdnoj saradnji koju ostvaruju sa Agencijom.

 

„Savet Evrope je oduvek pouzdan partner koji nam pruža ne samo resurse, već i dragoceno znanje, iskustvo i ekspertizu. Agencija je posvećena borbi protiv korupcije i ekonomskog kriminala i spremni smo na tesnu saradnju sa SE, kako bismo zajedničkim snagama ostvarili cilјeve tekućeg projekta“, istakao je Damnjanović.

 

Posebno je naglašena važnost zajedničkog rada na unapređenju zakonodavnog okvira i implementaciji najbolјih evropskih praksi. To se odnosi na dalјi rad u okviru projekta „Suzbijanje ekonomskog kriminala u Srbiji“, čijom realizacijom  se sistemski, u koordinaciji sa Upravom za sprečavanje pranja novca, radi na ostvarivanju postavlјenih cilјeva  u borbi protiv korupcije.