Od početka primene Zakona o sprečavanju korupcije otvoreno 10.000 naloga na Portalu za obuke

ASK 10.09.2021.

Zakonom o sprečavanju korupcije uvedena je obaveza da svi organi javne vlasti sprovode obuku u oblasti sprečavanja korupcije i jačanja integriteta pod nazivom „Etika i integritet” i da izveštavaju Agenciju o njenom sprovođenju.

 

Navedena obuka je usmerena na jačanje etičkih standarda ponašanja zaposlenih u javnoj upravi, što predstavlja osnov za profesionalno obavljanje posla, stub je dobrog upravljanja i jačanja poverenja javnosti u rad organa javne vlasti.

Tokom pandemije korona virusa, obuka na daljinu „Etika i integritet”, koja je dostupna na internet prezentaciji Agencije, pokazala se kao najefikasniji i najsigurniji način za obuku zaposlenih.

U proteklih godinu dana otvoreno je 10.000 naloga polaznicima koji su zaposleni u preko 200 različitih organa javne vlasti.

Koristimo ovu priliku da podsetimo sve kolege, odgovorna lica u organima javne vlasti, da blagovremeno otpočnu proces sprovođenja obuke poštujući propisane rokove.

Sve neophodne informacije u vezi sa sprovođenjem obuke i izveštavanjem dostupne su u Uputstvu za sprovođenje obuke u oblasti sprečavanja korupcije i jačanja integriteta, Vodiču za primenu Programa i Uputstva, kao i u odgovorima na najčešće postavljena pitanja na internet prezentaciji Agencije.