Посета студената Универзитета Унион-Никола Тесла

AСК 17.05.2021.

Студенти четврте године Факултета за пословне студије и право-смер безбедност, Универзитета Унион-Никола Тесла посетили су Aгенцију и у оквиру практичне наставе на тему Aналитика и безбедносна обрада података, упознали се са њеним радом. Драган Сикимић, директор Aгенције поздравио је студенте и истакао важност усавршавања у области која представља битан сегмент рада Aгенције. „Aгенција је у сталној потрази за стручним кадром, који ће знањем и иновативним приступом допринети спречавању корупције“, нагласио је Сикимић, и предложио наставак сарадње кроз облике стручне праксе у наредном периоду.

 

Студенти су упознати са историјатом и надлежностима Aгенције, законском оквиру њеног поступања као и сарадњом са другим државним органима. Представнице Aгенције су презентовале рад по представкама грађана, и појасниле улогу Aгенције у овом облику активног учешћа јавности у области спречавања корупције. Кроз дискусију о регистрима које Aгенција води, наглашен је безбедносни оквир и различити облици заштите података у њима.
Посета студената је реализована посредством Истраживачког центра за одбрану и безбедност у домену сарадње Aгенције са организацијама цивилног друштва.