Обавеза достављања другог периодичног извештаја о спровођењу активности из Оперативног плана за спречавање корупције у областима од посебног ризика

AСК 15.03.2022.

Aгенција за спречавање корупције подсећа одговорне субјекте да 15. априла 2022. године истиче рок за достављање другог периодичног извештаја о спровођењу активности из Оперативног плана за спречавање корупције у областима од посебног ризика  (Оперативни план).

 

На основу активности 5.1.2. Оперативног плана, органи јавне власти, који су одређени као одговорни субјекти за спровођење активности, имају обавезу да достављају кварталне извештаје Aгенцији.

Формулар за извештавање о спровођењу активности се попуњава и доставља у складу са Смерницама за извештавање о спровођењу и вршења надзора над спровођењем Оперативног плана.

Сврха Оперативног плана, који је Влада РС усвојила 30.09.2021. године, је да премости период до доношења нове националне стратегије за борбу против корупције и пратећег акционог плана, као и да буде основ за израду ових докумената.