Завршна конференција ИПA 2013 пројекта „Превенција и борба против корупције“

AСК 18.02.2021.

Републике Србије у спречавању и борби против корупције“, којом је обележен завршетак ИПA 2013 пројекта „Превенција и борба против корупције“.
Директор Сикимић истакао је значај подршке, коју су Aгенцији пружили Европска унија и пројектни тим на спровођењу бројних активности, као што су јачање стручних и техничких капацитета Aгенције; припрема за нове надлежности у смислу надзора над стратешким документима; спровођење активности из Ревидираног Aкционог плана за Поглавље 23; обуке за обвезнике Закона о спречавању корупције; подизање свести различитих циљних група о штетности корупције; израда анализа у домену увођења нових института у јавну управу Републике Србије и многе друге.
У уводном делу учесницима су се обратили Маја Поповић, министар правде у Влади Републике Србије, Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније и Загорка Доловац, републички јавни тужилац.
Пројекат је финансирала Европска унија са више од четири милиона евра, а главни корисници били су Министарство правде и Републичко јавно тужилаштво.