Смернице за извештавање о спровођењу и вршењу надзора над спровођењем Ревидираног Aкционог плана за Поглавље 23 (потпоглавље Борба против корупције)

AСК 01.12.2020.

У складу са Законом о спречавању корупције и Ревидираним Aкционим планом за Поглавље 23, Aгенција за спречавање корупције надзираће спровођење потпоглавља Борба против корупције Ревидираног Aкционог плана за Поглавље 23.

Имајући то у виду, уз подршку пројекта „Превенција и борба против корупције“ (ИПA 2013), израђене су Смернице за извештавање о спровођењу и вршењу надзора над спровођењем Ревидираног Aкционог плана за Поглавље 23, потпоглавље Борба против корупције.

Смернице садрже правила, која ближе дефинишу одређивање обвезника извештавања о примени активности из Ревидираног Aкционог плана; извештавање ових субјеката према Aгенцији; извештавање Aгенције према Народној скупштини; давање мишљења са препорукама Aгенције појединачним носиоцима активности и давање иницијатива за измене и допуне Ревидираног Aкционог плана.

Намењене су носиоцима активности – обвезницима извештавања о примени активности из Ревидираног Aкционог плана и Aгенцији, али и другим субјектима који су укључени у процес праћења спровођења овог документа.

Aгенција ће све институције, укључене у потпоглавље Борба против корупције Ревидираног Aкционог плана за Поглавље 23, о овом документу обавестити и писаним путем.