Директор Aгенције на завршном Форуму ОЕБС

AСК 11.09.2020.

Директор Aгенције за спречавање корупције Драган Сикимић говорио је на завршном састанку 28. Економског и еколошког форума ОЕБС, на тему спречавања и борбе против корупције посредством иновација, повећане транспарентности и дигитализације.
У уводном обраћању, директор Сикимић представио је новине, предвиђене Законом о спречавању корупције, који се примењује од 1. септембра 2020. године. Истакао је и значај подршке Мисије ОЕБС у Србији, која укључује и механизме спречавања корупције, прописане новим Законом, као и континуирано унапређење знања и вештина запослених у Aгенцији.
Форум су отворили Том&аацуте;ш Петř&иацуте;чек, министар спољних послова Чешке; Гент Цакај, в.д. министра за европске и спољне послове Aлбаније; Туула Yрј&оумл;л&аумл;, директорка ОЕБС Центра за спречавање сукоба и заменица шефа ОЕБС Секретаријата; Марина Серени, заменица министра за спољне послове и међународну сарадњу Италије; Кеитх Крацх, државни подсекретар СAД за економски развој, енергију и животну средину; Јеан-Луц Лемахиеу, директор Одсека за анализу политика и јавне послове Канцеларије УН за питања дроге и криминала и Паола Северино, специјална представница председавајућег ОЕБС за борбу против корупције.
Скуп је организован у оквиру албанског председавања ОЕБС у сарадњи са Канцеларијом координатора ОЕБС за економске и еколошке активности.