Саопштење за јавност

AСК 08.09.2020.

  Aгенција за борбу против корупције обавештава јавност да је дошло до техничких проблема у приказивању извештаја о трошковима изборне кампање који се налазе на званичној интернет презентацији Aгенције и упућује јавно извињење политичким субјектима чији су извештаји нетачно приказани чиме су доведени у фокус данашње медијске пажње и анализе.
У више наврата смо обавестили јавност и политичке субјекте да се Извештаји подносе путем новог апликативног софтвера. С обзиром на то, да је у питању обиман регистар, и база података са архивом од 2012. године, њен пренос на нову софтверску платформу тече паралелно са подношењем актуелних извештаја. Дизајнер софтвера је предвидео могуће ризике овог пословног процеса и свакодневно изналази решења која омогућавају управљање њима.
Током јучерашњег дана упозорени смо на нелогичности у приказивању нумеричких података након чега смо приступили темељној контроли приказа свих извештаја о трошковима изборне кампање које су политички субјекти поднели у вези са последњим републичким, покрајинским и локалним изборима.
Уочени проблеми у апликацији се отклањају и у најкраћем року сви извештаји биће приказани у исправном формату.