Сарадња Aгенције и Економског факултета

AСК 12.05.2022.

Директор Aгенције за спречавање корупције Драган Сикимић и деканица Економског факултета Универзитета у Београду проф. др Жаклина Стојановић потписали су Споразум о сарадњи, којим је створена основа за њено проширивање и унапређење.
Кроз размену информација и искустава у питањима у вези са науком и праксом у области спречавања корупције, извођење гостујућих предавања и презентација, учешће у пројектима студије случаја, као и у домену форензичког рачуноводства, финансијског криминала и корупције, развијаће се кадровски капацитети Aгенције, док ће извођење наставе, уз ослонац на праксу Aгенције, омогућити студентима нове садржаје.
Ради стицања практичних знања и искустава Споразум предвиђа и извођење стручне праксе студената завршних година основних и мастер студија. Овај вид сарадње студентима Економског факултета  омогућава упознавање са радом појединих организационих јединица Aгенције као и менторску подршку при спровођењу истраживања и изради публикација.
Потписивањем овог документа Aгенција наставља да развија сарадњу са органима јавне власти, научним институцијама и удружењима у области спречавања корупције.