Онлајн предавања намењена координаторима и члановима радне група за израду плана интегритета

AСК 12.08.2022.

Према плану одржавања онлајн предавања у вези са израдом плана интегритета у наредном периоду планирано је пет обука. За представнике институција система правосуђа онлајн обука биће организована 16. августа, са почетком у 10 часова. Након тога, 17. и 18. августа предвиђена је обука за представнике из система здравства, а 29. и 30. за представнике из система јавних предузећа. Aгенција ће у складу са датумима одржавања обука благовремено путем електронске поште доставити институцијама линк за приступ предавању.

Циљ ове обуке је да се координатори и чланови радне групе упознају са процесом израде плана интегритета кроз апликацију, са посебним освртом на идентификацију и процену ризика од корупције, као и одабир адекватних мера побољшања у ризичним радним процесима. Такође, учесници ће имати прилику да поставе питања у вези са недоумицама са којима се сусрећу приликом израде плана интегритета.

Aгенција подсећа све институције да је у току друга фаза израде плана интегритета у којој радна група треба да процени ризике у свим областима/процесима које су наведене у нацрту плана интегритета, као и да је крајњи рок за доношење одлуке о усвајању плана интегритета и њено постављање у апликацију 31.10.2022. године.