Aгенција обучила око 1500 координатора и чланова радних група за израду плана интегритета

AСК 07.10.2022.

Одсек за планове интегритета је одржао 20 обука на даљину намењених координаторима и члановима радних група институција које су у обавези да израде план интегритета у трећем циклусу (2021-2024 година). У периоду од 27.06. до 05.10.2022. године обуци „Значај плана интегритета и његова израда у апликацији“ присуствовало је укупно 1.478 координатора и чланова радних група из 736 институција из свих 14 система.

 

 

Циљ обуке био је да се учесници упознају са сврхом и начином израде плана интегритета кроз апликацију Aгенције, са посебним освртом на идентификовање и процену ризика од корупције - укључујући и начин одабира адекватних мера побољшања у ризичним радним процесима. Такође, координатори и чланови радних група имали су прилику да постављају питања у вези са недоумицама које су имали приликом израде плана интегритета. За ситуације које су учесници описали као спорне, предавачи су у апликацији показали конкретна решења. 

Aгенција подсећа све институције да је у току друга фаза израде плана интегритета у којој радна група треба да процени ризике у свим областима/процесима које су наведене у нацрту (моделу) плана интегритета као и да је крајњи рок за доношење Одлуке о усвајању плана интегритета и њено постављање у апликацију до 31.10.2022. године.