Едуковано 14 нових реализатора обуке о етици и интегритету

AСК 24.10.2022.

У периоду од 17. до 21. октобра, Aгенција за спречавање корупције је организовала обуку за предаваче (тренинг за тренере) у области етике и интегритета, коју је успешно завршило 14 полазница и полазника, запослених у јавним предузећима, акционарским и деоничарским друштвима са територије града Београда.

Током петодневне радионице полазнице и полазници су имали прилике да прошире своја знања о вредностима и улози запослених у јавном сектору, ризичним ситуацијама за настанак корупције, етичким дилемама, концепту одговорности, као и да ојачају вештине које ће им омогућити самостално спровођење обуке „Етика и интегритет” у предузећима у којима су запослени.

Све полазнице и полазници су успешно положили тест знања и извели један сегмент обуке чиме су стекли статус едукованог реализатора у области етике и интегритета.

Подсећамо све органе јавне власти, да су сходно одредбама члана 99. Закона о спречавању корупције, дужни да спроводе обуку руководилаца и запослених у области спречавања корупције и јачања интегритета и да известе Aгенцију о њеном спровођењу.