Представници Aгенције за борбу против корупције у посети антикорупцијским институцијама Републике Италије

AСК 17.05.2018.

Представници Aгенције за борбу против корупције, предвођени председницом Одбора Aгенције Даницом Маринковић и директором Aгенције Драганом Сикимићем, посетили су институције за борбу против корупције Републике Италије у оквиру Твининг пројекта „Превенција и борба против корупције“. Том приликом сусрели су се са највишим представницима Националне агенције за борбу против корупције, Националног директората за борбу против мафије, Ревизорског суда, Финансијске полиције, Aгенције за дигитализацију, као и Националног института за социјалну заштиту.

Одржан је и састанак амбасадора Републике Србије у Републици Италији Горана Aлексића и директора Aгенције Драгана Сикимића са председником италијанске Националне агенције за борбу против корупције Рафаелом Кантонеом, на којем је дискутовано о могућностима унапређења сарадње у области превенције и сузбијања корупције, која је успостављена закључивањем Споразума о сарадњи Националне агенције за борбу против корупције Републике Италије и Aгенције за борбу против корупције Републике Србије и додатно оснажена кроз Твининг пројекат „Превенција и борба против корупције“.

Од јула 2016. године Aгенција за борбу против корупције спроводи двогодишњи Твининг пројекат са Националном агенцијом за борбу против корупције, Министарством правде и Вишом школом за правосуђе Републике Италије, као и Главним тужилаштвом Краљевине Шпаније. Пројекат финансира Европска унија у вредности од два милиона евра.