Студијска посета антикорупцијским институцијама Краљевине Шпаније

AСК 04.06.2018.

Представници Aгенције за борбу против корупције и Министарства правде, на челу са директором Aгенције Драганом Сикимићем, посетили су институције за борбу против корупције Краљевине Шпаније у оквиру Твининг пројекта „Превенција и борба против корупције“. Том приликом сусрели су се са највишим представницима Канцеларије за решавање о сукобу интереса у оквиру Министарства финансија и јавне управе, Генералног тужилаштва, Специјалног јавног тужилаштва за борбу против корупције и организованог криминала, Ревизорског суда, Генералне ревизије државне управе и Савета за транспарентност и добро управљање.

Одржан је и састанак чланова Делегације са амбасадорком Републике Србије у Краљевини Шпанији Катарином Лалић Смајевић, на којем је дискутовано о могућностима даљег јачања сарадње Републике Србије и Краљевине Шпаније у области борбе против корупције.

Од јула 2016. године Aгенција за борбу против корупције спроводи двогодишњи Твининг пројекат са Националном агенцијом за борбу против корупције, Министарством правде и Вишом школом за правосуђе Републике Италије, као и Главним тужилаштвом Краљевине Шпаније. Пројекат финансира Европска унија у вредности од два милиона евра.