Консултативни састанак са организацијама цивилног друштва у оквиру Твининг пројекта „Превенција и борба против корупције“

AСК 02.07.2018.

Препоруке Твининг експерата за унапређење сарадње између Aгенције за борбу против корупције и организација цивилног друштва представљене су на консултативном састанку са представницима организација цивилног друштва, који је одржан у ЕУ Инфо центру, у оквиру Твининг пројекта Превенција и борба против корупције“. Састанку су присуствовали представници Транспарентности Србија, Центра за слободне изборе и демократију, Београдског центра за безбедносну политику и Пиштаљке. Изради извештаја са препорукама претходиле су консултације са запосленима у Aгенцији, као и представницима Транспарентности Србија, Центра за слободне изборе и демократију, Београдског центра за безбедносну политику, Пиштаљке, Центра за истраживање, транспарентност и одговорност и Бироа за друштвена истраживања. Препоруке се, између осталог, односе на пројекте организација цивилног друштва, које подржава Aгенција за борбу против корупције; извештаје, које објављује Aгенција за борбу против корупције, као и могућности унапређења заједничких иницијатива Aгенције и организација цивилног друштва у области борбе против корупције.

Од јула 2016. године Aгенција за борбу против корупције спроводи двогодишњи Твининг пројекат са Националном агенцијом за борбу против корупције, Министарством правде и Вишом школом за правосуђе Републике Италије, као и Главним тужилаштвом Краљевине Шпаније. Пројекат финансира Европска унија у вредности од два милиона евра.