Препоруке о међународној сарадњи у области контроле имовине у оквиру Твининг пројекта „Превенција и борба против корупције“

AСК 09.07.2018.

Извештај и препоруке о међународној сарадњи у области контроле имовине и административних истрага представљене су у оквиру Твининг пројекта „Превенција и борба против корупције“. Уз препоруке, које се односе на спровођење административних истрага, размену информација, као и улогу институција за борбу против корупције, Твининг експерти представили су и међународне стандарде у овој области. Поред запослених у Aгенцији за борбу против корупције, састанку су присуствовали и представници Републичког јавног тужилаштва, Специјалног тужилаштва за организовани криминал, Министарства унутрашњих послова, Пореске управе, као и Мисије Организације за безбедност и сарадњу у Европи (ОСЦЕ) и Пројекта „Превенција и борба против корупције“ (Уговор о услугама-ИПA 2013).

Од јула 2016. године Aгенција за борбу против корупције спроводи двогодишњи Твининг пројекат са Националном агенцијом за борбу против корупције, Министарством правде и Вишом школом за правосуђе Републике Италије, као и Главним тужилаштвом Краљевине Шпаније. Пројекат финансира Европска унија у вредности од два милиона евра.