Успешно завршен програм стажирања у оквиру Твининг пројекта „Превенција и борба против корупције“

AСК 10.07.2018.

Програм једномесечног стажирања у Националној агенцији за борбу против корупције Републике Италије успешно је окончан у оквиру Твининг пројекта „Превенција и борба против корупције“. Прилику да се ближе упознају са радом, надлежностима и изазовима Националне агенције за борбу против корупције Републике Италије имало је седморо запослених у Aгенцији за борбу против корупције из Канцеларије директора, Сектора за контролу имовине и прихода функционера и поступање по представкама, Сектора за решавање о сукобу интереса, Сектора за контролу финансирања политичких активности, Сектора за превенцију и Сектора за међународну сарадњу.

Поред италијанске Националне агенције за борбу против корупције, представници Aгенције стекли су увид и у активности у области борбе против корупције у Ревизорском суду, Финансијској полицији, Aгенцији за дигитализацију Италије и Aеродрому у Фиренци.

Од јула 2016. године Aгенција за борбу против корупције спроводи двогодишњи Твининг пројекат са Националном агенцијом за борбу против корупције, Министарством правде и Вишом школом за правосуђе Републике Италије, као и Главним тужилаштвом Краљевине Шпаније. Пројекат финансира Европска унија у вредности од два милиона евра.