Агенција поднела извештаје Народној скупштини

AСК 29.03.2022.

Агенција за спречавање корупције, у складу са законском обавезом, поднела је данас Народној скупштини Републике Србије Извештај о раду за 2021. годину, као и Извештај о спровођењу Ревидираног Акционог плана за Поглавље 23-Потпоглавље Борба против корупције.

Извештај о раду даје приказ резултата рада Агенције у претходној години, као и препоруке Народној скупштини које имају за циљ унапређење примене механизама спречавања корупције. У извештајном периоду, обележеном епидемиолошким изазовима, Агенција је показала висок степен ефикасности и обезбедила пуну примену Закона о спречавању корупције чије су норме додатно унапређене током 2021. године.

Као резултат законом поверене надзорне улоге Агенције над стратешким документима, поднет је и други по реду Извештај  о спровођењу Ревидираног Акционог плана за Поглавље 23 – Потпоглавље Борба против корупције. Овај документ садржи податке о активностима које су органи јавне власти предузимали у области спровођења антикорупцијских мера, превенције и репресије корупције. Оцењена је њихова испуњеност, указано на идентификоване изазове и дате су препоруке за њихово превазилажење.

Извештај о раду за 2021. Агенције за спречавање корупције

Извештај о спровођењу Ревидираног акционог плана за Поглавље 23-Потпоглавље Борба против корупције