ДЕЛЕГAЦИЈA РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НA 95. ПЛЕНAРНОМ ЗAСЕДAЊУ ГРУПЕ ДРЖAВA ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ СAВЕТA ЕВРОПЕ

AСК 30.11.2023.

Делегација Републике Србије учествује на 95. пленарном заседању Групе држава против корупције Савета Европе (GRECO), које се одржава од 27. новембра до 1. децембра у Стразбуру.

На пленарном заседању разматрају се три извештаја о евалуацији и четири извештаја о усклађености у оквиру Петог круга евалуације, који се односе на Молдавију, Сједињене Aмеричке Државе, Турску, Данску, Малту, Словачку и Шпанију. Поред тога, разматраће се и девет извештаја о усклађености у оквиру Четвртог круга евалуације, који се односе на Лихтенштајн, Португал, Ирску, Луксембург, Кипар, Србију, Француску, Грчку и Северну Македонију.

Директор Aгенције за спречавање корупције, Дејан Дамњановић, у својству шефа Делегације Републике Србије и државна секретарка у Министарству правде, Бојана Шћепановић, представили су резултате које је Република Србија остварила у циљу испуњења препорука у оквиру Четвртог круга евалуације који се односи на спречавање корупције и унапређење интегритета у односу на народне посланике, судије и тужиоце.