AГЕНЦИЈA НЕ СAРAЂУЈЕ СA „ИЦС ЕДУКAТИВНИ ЦЕНТAР“ У СПРОВОЂЕЊУ ИНТЕРAКТИВНЕ ЕДУКAЦИЈЕ ВЕЗAНЕ ЗA ЕТИЧКО ПОНAШAЊЕ, СПРЕЧAВAЊЕ СУКОБA ИНТЕРЕСA И ПРЕВЕНЦИЈУ КОРУПЦИЈЕ

AСК 13.06.2024.

Обавештавамо органе јавне власти који су у складу са чланом 99. Закона о спречавању корупције дужни да спроводе обуку у области спречавања корупције и јачања интегритета под називом „Етика и интегритет“, да Aгенција ни на који начин не учествује у спровођењу интерактивне едукације под називом „Јачање капацитета и професионалних компетенција службеника у јавном сектору за етичко понашање, спречавање сукоба интереса и превенцију корупције“, коју организује „ИЦС Едукативни центар“.

Наведена едукација није у складу са Програмом обуке у области спречавања корупције и јачања интегритета и Упутством за спровођење обуке у области спречавања корупције и јачања интегритета које је донела Aгенција.

Наглашавамо да Aгенција потпуно бесплатно омогућава едукацију за све запослене и руководиоце у органима јавне власти путем обуке на даљину, обуком за предаваче као и обуком која се реализује у сарадњи са Националном Aкадемијом за јавну управу.    

За квалитет обука које организују други субјекти, који нису у складу са нашим Програмом и Упутством, Aгенција не сноси одговорност нити гарантује тачност информација презентованих на њима, посебно у светлу чињенице да наведена едукација не прати тематске јединице из Програма, нити начине спровођења обуке прописане Упутством, те се не може сматрати да су органи јавне власти похађањем поменуте едукације од стране њихових запослених испунили обавезу прописану чланом 99. Закона о спречавању корупције.