AНAЛИЗA РИЗИКA ОД КОРУПЦИЈЕ - ЈAЧAЊЕ КAПAЦИТЕТA МИНИСТAРСТВA УНУТРAШЊИХ ПОСЛОВA

AСК 14.06.2024.

Представница Aгенције одржала је дводневну обуку припадницима Министарства унутрашњих послова у оквиру пројекта „Јачање капацитета Сектора унутрашње контроле за спровођење анализе ризика од корупције” који се спроводи уз подршку Мисије ОЕБС у Републици Србији.

Учесницима обуке представљени су појам, значај и сврха израде плана интегритета као превентивног механизма у борби против корупције, као и утицај корупције на интегритет институције. Посебна пажња посвећена је препознавању и управљању ризицима за настанак корупције и других неправилности, а 19 припадника МУП-а имало је прилику да кроз практичне примере и план интегритета анализира ризике у ризичним областима и радним процесима, процени интензитет тих ризика и одреди адекватне мере за управљање препознатим ризицима, одговорна лица и рокове за њихово спровођење.

Обуке усмерене на јачање капацитета надлежних институција у борби против корупције са фокусом на превентивне механизме, значајна су надлежност Aгенције и представљају наставак добре и континуиране сарадње коју Aгенција има са Министарством унутрашњих послова.