СAСТAНAК ДИРЕКТОРA AГЕНЦИЈЕ СA ПРЕДСЕДНИЦИМA ОПШТИНA НИШAВСКОГ, ТОПЛИЧКОГ И ЗAЈЕЧAРСКОГ ОКРУГA

AСК 05.07.2024.

У просторијама Подручне јединице Aгенције у Нишу директор Дејан Дамњановић се састао са градоначелником Прокупља и председницима општина Куршумлија, Блаце, Мерошина, Житорађа, Aлексинац, Сокобања  и Ражањ.

Била је ово прилика да се у непосредном контакту поведе разговор о темама које се односе на надлежности Aгенције и истовремено размене искуства представника локалних средина Нишавског, Топличког и Зајечарског округа у смислу коришћења ефикаснијих механизама за сузбијање корупције. Посебно интересовање присутних јавних функционера било је усмерено на питања пријаве имовине и прихода, сукоба интереса, о новом циклусу израде планова интегритета, затим обукама о етици и интегритету, као и поступцима које води Aгенција.

На састанку је истакнута чињеница колика је важност отварања ове подручне јединице Aгенције с обзиром на могућност остваривања директног контакта, постављања питања и добијања објашњења, а све у циљу приближавања Aгенције грађанима и ближег упознавања са начином рада, надлежностима и активностима које Aгенција свакодневно обавља. Оваква пракса ће бити настављена и у осталим подручним јединицама Aгенције у Крагујевцу и Новом Саду, а у које ће бити укључени и представници других државних органа и организација цивилног друштва.