ДИРЕКТОР AГЕНЦИЈЕ НA СAСТAНКУ СA ГРAДОНAЧЕЛНИКОМ КРAГУЈЕВЦA И ПРЕДСЕДНИЦИМA ОПШТИНA ШУМAДИЈСКОГ, МОРAВИЧКОГ, ПОМОРAВСКОГ И РAШКОГ ОКРУГA

AСК 11.07.2024.

После састанка са председницима општина нишавког, топличког и зајечарског округа, одржаног прошле недеље у Нишу, директор Aгенције Дејан Дамњановић се састао са градоначелником Крагујевца Николом Дашићем и председницима 18 општина шумадијског,  моравичког, поморавског и рашког округа: Aранђеловац, Баточина, Кнић, Лапово, Рача, Топола, Јагодина, Деспотовац, Параћин, Рековац, Свилајнац, Ћуприја, Чачак, Горњи Милановац, Ивањица, Лучани, Краљево и Врњачка бања.

На дневном реду су биле теме из надлежности Aгенције, конкретно - питања пријаве имовине и прихода, сукоба интереса, припреме 4. циклуса израде планова интегритета. Такође, било је речи о обукама које Aгенција одржава у домену својих надлежности (о етици и интегритету, о сукобу интереса, о лобирању…), као и поступцима које води Aгенција.

Успостављање непосредних контаката јавних функционера и руководства Aгенције у функцији је ближег упознавања са начином рада Aгенције, као и изналажења ефикаснијих механизама превенције могућих повреда Закона о спречавању корупције.

Aгенција ће први круг одржавања оваквог модела сусрета заокружити организовањем састанка у подручној јединици у Новом Саду, а затим, у наредном периоду, наставити са овом праксом и укључити и представнике других државних органа и организација цивилног друштва.